Contactează-ne
Caracteristicile produselor au caracter informativ. Pot exista discrepante minore insa facem toate eforturile pentru a compune datele cat mai corect posibil. Toate informatiile sunt comunicate exclusiv de producator
Ceas barbatesc mecanic Tevise® T805D, automatic, tourbillion, analog, moon phase, rezistent la apa, curea metalica, argintiu
Caracteristici principale
- Mecanism tourbilion
- Moon phase
- Rezistent la apa
- Curea metalica
- Indicatorare luminoase
Ce inseamna tourbilion?
Inventia apartine lui Abraham Louis Breguet, cel supranumit, pe buna dreptate, „ceasornicarul regilor si rege al ceasornicarilor”.
Inventat in 1795 si patentat la Paris in 1801, mecanismul s-a nascut dintr-o observatie si anume ca precizia ceasurilor de buzunar tinute pe verticala era mai mica decat a celor tinute pe orizontala.
Tourbillonul este de fapt o cusca mobila care contine piese regulatoare ca roata balansier, arcul spiral, roata anker si furca anker capabile sa elimine automatic erorile de precizie legate de pozitie. Din cauza pozitiei, centrul de gravitatie al spiralului ajunge in afara axei sale de rotatie. Mecanismul rotativ rezolva acest neajuns, invartind centrul de gravitatie al spiralului o data pe minut in jurul axei balansierului.
Prima companie care a produs ceasuri de mana cu tourbillon a fost Audemars Piguet, in 1986, iar aparitia acestui tip de ceas a avut un succes rasunator.
Totusi, mecanismul in sine este extrem de dificil de realizat. Complexitatea mecanismului a fost demonstrata si de cei de la International Watch Company (IWC), prin modelul „Il Destriero Scafusia”, cu 100 de piese si o greutate de 0,296 grame. Se considera ca acest model, fiind cel mai complex de pana acum, va reusi sa arate precis toate elementele cronologice (ziua, luna, anul, anul bisect si secolul), fara nicio calibrare, pana in 2499.
Fireste,ceasul cu mecanism tourbillon are un pret pe masura, justificat in primul rand de structura sa foarte complexa, ce implica si folosirea de materiale exotice foarte usoare si foarte dure (aliaje din titan si beriliu). Apoi, sunt necesare echipamente speciale pentru construirea si calibrarea mecanismului rotativ – de pilda, pentru calibrare este necesara demontarea si montarea mecanismului, proces foarte anevoios. Mai mult, pe langa durata semnificativa necesara fabricarii unui ceas cu mecanism tourbillon, exista si foarte putini ceasornicari capabili sa realizeze un asemenea mecanism (doar 250 de ceasornicari au fost capabili sa produca acest mecanism din 1795 pana in prezent) si, implicit, exista si un numar mic de companii care pot realiza acest tip de ceas (in 2001, la celebrarea a 200 de ani de la inventarea mecanismului, doar 14 companii produceau ceasuri cu tourbillon).